ისპანახში არის ცილები, ნახშირწყლები, ცხიმები, ორგანული ნაჯერი და უჯერი ცხიმოვანი მჟავები, ბოჭკოვანა, სახამებელი, შაქარი, ვიტამინები A, E, G, H, K, PP, და ბევრი B ვიტამინი, ბეტა კაროტინი, კალციუმი, მაგნიუმი, ნატრიუმი, კალიუმი, ფოსფორი, რკინა, თუთია.
სტატიის ავტორი - მაიკო ლომსაძე, სრული პროფესორი, დოქტორი
შენიშვნა: გირჩევთ გაიაროთ სრული დიაგნოსტიკა, რადგან არცერთი დაავადება ერთ ორგანოში არ წარმოიშვება სხვა ორგანოებში დარღვევების გარეშე. გაგიჩნდათ კითხვები - მიმართეთ საიტის ფორუმს!