წითელი წიწაკა (რუს. Красный перец, ინგ. Red pepper)
წითელი წიწაკას აქვს განსაკუთრებული ნივთიერება. 100 გრ წიწაკა შეიცავს 150-250 მგ ვიტამინ C-ს, წიწაკა მდიდარია კაროტინით და B ვიტამინებით, განსაკუთრებით B1 და B2. წიწაკა შეიცავს აზოტოვან ნივთიერებებს. წიწაკაში აღმოაჩინეს კალიუმი, ნატრიუმი, კალციუმი, რკინა, ფოსფორი, გოგირდს, ქლორს.
წიწაკა, შეიცავს ბეტა კაროტინს და ვიტამინ C-ს. იგი თრგუნავს კიბოს უჯრედებს. წითელი წიწაკა კურნავს წყლულებს. მწვანე წიწაკა მდიდარია P-ვიტამინით და მჟავებით, წითელი მწიწაკა გამოიყენება გულის დაავადების დროს.
სტატიის ავტორი - მაიკო ლომსაძე, სრული პროფესორი, დოქტორი
შენიშვნა: გირჩევთ გაიაროთ სრული დიაგნოსტიკა, რადგან არცერთი დაავადება ერთ ორგანოში არ წარმოიშვება სხვა ორგანოებში დარღვევების გარეშე. გაგიჩნდათ კითხვები - მიმართეთ საიტის ფორუმს!