წითელი და თეთრი მოცხარი (რუს. красная и белая смородина, ინგ. red and white Currants)
წითელი და თეთრი მოცხარი გაცილებით ნაკლებ პოპულარულია ვიდრე შავი. იგი შეიცავს გაცილებით ნაკლებ ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერებებს. მასში შედის ასკორბინის მჟავა 4-5 ჯერ ნაკლები ოდენობით ვიდრე შავში.
წითელი და თეთრი მოცხარის წვენი წარმატებით გამოიყენება ხალხურ მედიცინაში როგორც გამაგრილებელი, მსუბუქი სასაქმებელი საშუალება. ყველა იმ თვისებით ხასიათდება, როგორც შავი მოცხარი, მაგრამ შემცველობა ნაკლები აქვს.
სტატიის ავტორი - მაიკო ლომსაძე, სრული პროფესორი, დოქტორი
შენიშვნა: გირჩევთ გაიაროთ სრული დიაგნოსტიკა, რადგან არცერთი დაავადება ერთ ორგანოში არ წარმოიშვება სხვა ორგანოებში დარღვევების გარეშე. მხოლოდ კომპლექსური მკურნალობა იძლევა სასურველ შედეგი. გაგიჩნდათ კითხვები - მიმართეთ საიტის ფორუმს!