მსხალი როგორც სამკურნალო ხილი ცნობილია უძველესი დროიდან. იგი მდიდარია ნივთიერებებით. იგი შეიცავს შაქარს (გლუკოზა, ფრუქტოზა, საქაროზას), ვიტამინებს A, B1, B2, E, P, PP, C, კაროტინს, ფოლიუმის მჟავას, კატეხინებს აზოტოვან ნივთიერებებს, პექტინს, მინერალებს, რკინას, მანგანუმს, იოდს, კობალტს, სპილენძს, კალიუმს, კალციუმს, ტანინებს, ცელულოზას.
ხილი შეიცავს უნიკალურ ეთერზეთებს, ბიოლოგიურად აქტიურ ნივთიერებებს, რომლებიც ზრდიან ორგანიზმის თავდაცვით ფუნქციას.
მსხალი აუმჯობესებს მონელებას, ასტიმულირებს ღვიძლის და თირკმლის. ფუნქციას.
მსხალი რეკომენდირებულია დაღლილობის, თავბრუსხვევის, იგი კარგი გამაძლიერებელია ორგანიზმის. აღადგენს მადას და კარგი საშუალებაა ჭრილობების შესახორცებლად.
სტატიის ავტორი - მაიკო ლომსაძე, სრული პროფესორი, დოქტორი
შენიშვნა: გირჩევთ გაიაროთ სრული დიაგნოსტიკა, რადგან არცერთი დაავადება ერთ ორგანოში არ წარმოიშვება სხვა ორგანოებში დარღვევების გარეშე. მხოლოდ კომპლექსური მკურნალობა იძლევა სასურველ შედეგი. გაგიჩნდათ კითხვები - მიმართეთ საიტის ფორუმს!