ლეღვის კარგი წყარო კალიუმის და ნახშირწყლების, იგი ასევე შეიცავს ვიტამინ B6-ს, რომელიც პასუხისმგებელია "სიამოვნების ჰორმონზე", ამცირებს ქოლესტერინის სისხლში.
ლეღვის შეიცავს ბოჭკოვანას, ფოსფორს, კალციუმს, რკინას, კალიუმს, მაგნიუმს და ვიტამინებს A, B1, B2, B3, B6 და C-ს.
ლეღვი სწრაფად აღადგენს ძალებს. იგი ანვითარებს და აუმჯობესებს კუნთოვან და ნერვულ სისტემას.
კალიუმის შემცველობით ლეღვი აწესრიგებს ნერვულ და გულსისხლძარღვთა სისტემებს. შეიცავს რკინას და გამოიყენება ფსიქიკური აშლილობის დროს.
ლეღვის მავნებელია შაქრიანი დიაბეტით და მწვავე ნაწლავის ანთებით დაავადებულთათვის.
სტატიის ავტორი - მაიკო ლომსაძე, სრული პროფესორი, დოქტორი
შენიშვნა: გირჩევთ გაიაროთ სრული დიაგნოსტიკა, რადგან არცერთი დაავადება ერთ ორგანოში არ წარმოიშვება სხვა ორგანოებში დარღვევების გარეშე. მხოლოდ კომპლექსური მკურნალობა იძლევა სასურველ შედეგი. გაგიჩნდათ კითხვები - მიმართეთ საიტის ფორუმს!