ყურძენი - შესანიშნავი აღდგენითი და მატონიზირებელი საშუალებაა. ყურძნის წვენი შეიცავს შაქარს, ბოჭკოვანას, ორგანული მჟავებს, ასკორბინის მჟავას, ვიტამინ B-ს, პექტინს, მინერალებს, ფერმენტებს. დადგენილია, რომ ყურძენი ასტიმულირებს ძვლებს. ყურძენი - კარგი წყარო კალიუმის.
ერთი ჭიქა ყურძნის წვენის, ყოველდღიური მიღება ორგანიზმს შეავსებს B ვიტამინით, რომელიც ორგანიზმს დაეხმარება სტრესების მოხსნაში, დეპრესიის დაძლევაში. ყურძნის წვენი აძლიერებს ფრჩხილებს, თმას. ყურძენი შეიცავს საკმაოდ დიდი რაოდენობით ვიტამინ C-ს, რაც იმას ნიშნავს, რომ ის იცავს ორგანიზმს ბაქტერიებისაგან. ყურძნის წვენის საშუალებით ელასტიურობა ენიჭება კანი. ყურძენი შეიცავს ვიტამინ E-ს-ს, რომელიც ასტიმულირებს ორგანიზმის უჯრედებს!
ყურძენი და ყურძნის წვენი არის რეკომენდირებული ნაწლავების პერესტალტიკის, ტრაქეიტის, ბრონქიტის, გულსისხლძარღვთა დაავადებების დროს.
წითელი ყურძნის შეიცავს ანტიოქსიდანტებს, ფლავონოიდებს, ტანინებს, კატეხინებს. იგი აუმჯობესებს გულისცემას, არტერიულ წნევას, აუმჯობესებს სისხლს და ზრდის ჰემოგლობინის დონეს, აჯანსაღებს ღვიძლს, ხელს უწყობს სხეულიდან დაგროვილი ტოქსინების გამოდევნას.
სტატიის ავტორი - მაიკო ლომსაძე, სრული პროფესორი, დოქტორი
შენიშვნა: გირჩევთ გაიაროთ სრული დიაგნოსტიკა, რადგან არცერთი დაავადება ერთ ორგანოში არ წარმოიშვება სხვა ორგანოებში დარღვევების გარეშე. მხოლოდ კომპლექსური მკურნალობა იძლევა სასურველ შედეგი. გაგიჩნდათ კითხვები - მიმართეთ საიტის ფორუმს!